måndag 31 december 2012

2012 - 2013 - 2014


Vi lämnar intuitionens år för att träda in i kronchakrat och för att gå igenom porten till mormor universum. Kommande år, 2013 är det lila året.

Lila året ligger i det kinesiska metallelementet. Metallelementet har en relation till hösten. Tiden för skörd och insamlande av naturens föda.

Akupunkturmeridianerna relaterade till Metallelementet är lung- (yin) och tjocktarmsmeridianerna (yang). Metallelementet kontrollerar andningen och produktionen av försvarsenergi (wei qi). Lungornas funktion är att kontrollera andningen.

Lungorna utvinner syre (himmelsk qi) som blandas med näringen (qi från födan) som utvunnits ur mat och dryck. Lungorna och tjocktarmen för också bort oren qi.

Många har fått upp rädslor och sorg till ytan under 2012. Året 2013 är till för att läka dessa och för att syresätta oss så att vi blir ännu mer öppna för upplysning.

2013 står för helande

Att hela sig själv för att hela andra. Vi förstår ännu mer nu att allt börjar med det egna jaget. Min person. Jag. Samtidigt upplever vi ännu mer av sammanhang och gemenskaper där vi känner av oneness. Att vi alla är ett. Tillhörigheten ökar och medvetenheten kring denna massa som vi kan kalla One, kan komma att vara en sakfråga i många sorters relationer framöver.

Anden får en mening för ännu fler, energin som håller oss samman, binder oss till oneness. Kropp själ och sinne, plus anden. Vårt bindemedel.

”Andligt intresserad” får en ny innebörd. Eller i alla fall en uppgraderad sådan, på många håll. Fler kommer att vilja veta mer, om vårt ursprung och om vägen. Livet väg att gå och vara på.
2013 är ändock på samma gång, en övergång till 2014, som kommer att vara transformationens år. Där val av olika slag som vi inte ens kan föreställa oss idag kommer att ta form. 

2013 är en startsträcka för dessa förändringar.
I 2014 finner vi vattenelementet.

Vattenelementet är relaterat till vätska, flöde.  Flow. Akupunkturmeridianerna som är relaterade till Vattenelementet är njur- (yin) och blåsmeridianerna (yang). Vattenelementet lagrar essensen, regerar över födsel, tillväxt och reproduktion. Vattenelementet sägs vara livets rot. Den styr kraften inom oss.

Fram till dess, till alla dessa val och transformationer ska vi då njuta av 2013.
Hur gör vi det bäst? Det vet ingen, likaså vet alla, det bäst själv. Några tips på vägen, 2013, kan vara att andas. Syresätt dig. Ännu mer medvetet än vad du brukar.

Var konsekvent sann och ärlig. Stå upp för dig och det du vet är sant för dig, utan att blanda in prestige eller bevisföring. Tillåt andra än dig själv ha rätt. Slå av på logiska tänkandet och andas in störande processer i ditt hjärta, känn efter och medverka med hjärtat som drivkraft.
Känn dina tankar. Medvetandegör var du har dina processer. Ligger de oftast i tankarna eller känslorna?

Glöm bort grubbleri. 
Bli medveten om att Universums port är nu vidöppen för dina tankar. Du får vad du ber om. Även det du ej vill ha, om det är vad du bär i tankarna. Mormor Universum levererar din vilja. Mycket fortare än vad du förr upplevt.

2012 var ett år med intuitionen och stormiga känslor. Detta för att finslipa våra val inför 2013. Massor av emotionella processer har därför avhandlats. I 2012 finns Jordelementet.

Jordelementet har en karaktär av produktivitet, näringstillförsel och tillväxt. Jordelementets akupunkturmeridianer är mjälte (yin) och magsäcksmeridianerna (yang). Mjälten (inkl. bukspottkörteln) och magsäcken kontrollerar spjälkningen av maten samt utvinningen av näringsämnena. Magsäckens funktion är att spjälka mat, sända de "rena substanserna" till mjälten för omvandling och extraktion till ren essens för att skapa Qi (energi) och blod. De orena substanserna sänds vidare till tunntarmen för vidare separation. De "rena substanserna" skickas vidare till lungan för syresättning. Därefter sänds de till hjärtat, som pumpar ut blodet till hela kroppen för näring.

Jordelementets styrka är att kunna nära och stödja andra, samt att kunna bryta ner stora mängder information samt utvinna det viktigaste. När Jordelementet är i balans, är vi harmoniska och har förmåga att koncentrera oss, tänka, studera och minnas utan att oroa oss.


Och oroat oss har vi gjort. Hela 2012 verkar ha gått ut på att grubbla, fundera, oroa sig och undra. För att få upp allt brus till ytan. För att nu äntligen ha skalat bort allt detta. Det är dags att ratta in en kanal med en frekvens som är bortom det vi just nu förstår. Utan störningar. Utan brus som gör oss grubblande.

Jag välkomnar 2013 och det lila året där Änglarna Jophiel, Muriel, Jeremiel, Zadkiel kommer att vara de som är mest aktiva och rådande.
Diamant, Bergkristall, Granat och alla lila stenar och kristaller i alla nyanser är dig behjälpliga i energiarbete.

Från 2012 i övergången till 2013 kommer också en ny hjärtenergi in. I alla stora magiska övergångar, som detta räknas som, kommer det ytterligare en dimension i hjärtat att visas för oss. I år är det, det ljusblåa ljuset. Andens ljus.

Närhelst du behöver tröst, omge dig med Oneness, Ljusblått ljus och tankar färgade av ljusblått.

Fyll ditt hjärta i meditation med det ljusblåa ljuset för att känna din ursprungliga tillhörighet.

Innerligt och varmt välkomna in i 2013   

/Carola
1 kommentar:

  1. Tack! Orden gick rakt in i hjärtat! <3

    Yvonne W

    SvaraRadera